MUIC Receives Organization Carbon Footprint Assessment Award

Mahidol University International College (MUIC) was given the Organization Carbon Footprint Assessment Award by the Thailand Greenhouse Gas Management Organization on September 16, 2020 at the Berkeley Hotel Pratunam in Bangkok.

Mr. Kittirat Pruethong, representative of the college’s Energy Saving Committee, received the award from Permanent Secretary Minister for Natural Resources and Environment.

The project evaluates how effective are their member-organizations in managing and reducing their greenhouse gas emissions which could contribute to environmental sustainability.

วิทยาลัยนานาชาติได้รับรางวัลการประเมินคาร์บอนฟุตพริ้นท์องค์กร

วันที่ 16 กันยายน 2563 นายกิตติรัตน์ ปรือทอง เป็นตัวแทนจากคณะกรรมการอนุรักษ์พลังงานและสิ่งแวดล้อมและโครงการสำนักงานสีเขียว (MUIC Energy Saving Committee) เข้ารับรางวัลการประเมินคาร์บอนฟุตพริ้นท์องค์กร ณ โรงแรมเดอะเบอร์เคลีย์ ประตูน้ำ กรุงเทพฯ

โดยวิทยาลัยฯ ได้เข้าร่วมประกวดโครงการส่งเสริมการจัดทำคาร์บอนฟุตพริ้นท์องค์กร ซึ่งมีวัตถุประสงค์เพื่อประเมินข้อมูลการปล่อยและดูดกลับก๊าซเรือนกระจกจากการดำเนินงานของวิทยาลัยฯ และใช้ในการบริหารจัดการก๊าซเรือนกระจก เพื่อเป็นการทวนสอบและขึ้นทะเบียนคาร์บอนฟุตพริ้นท์องค์กรของหน่วยงานในมหาวิทยาลัยมหิดล

ซึ่งโครงการดังกล่าวทำให้หน่วยงานนำข้อมูลมาวิเคราะห์และวางแผน เพื่อให้มีการบริหารจัดการก๊าซเรือนกระจกได้อย่างมีประสิทธิภาพ และส่งเสริมการลดการปล่อยก๊าซเรือนกระจก อันเป็นส่วนช่วยในการรักษาสิ่งแวดล้อมอย่างยั่งยืน